Najnovšie články

úvahy
Na päťdesiaty deň  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   


A keď sa už doplňoval päťdesiaty deň po Veľkej noci, totiž deň Letníc, boli všetci jednomyseľne spolu. A zrazu povstal z neba zvuk ako zvuk nesúceho sa silného vánku a naplnil celý dom, kde sedeli.

Skutky 2:1–2

Čítať ďalej...
 
Poznanie Boha I  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   


Dlhú dobu sme boli navyknutí na monotónny, ustálený spôsob života, kedy vládny systém určoval naše životné smerovanie a predkladal nám (či skôr: umožňoval) jediný možný zmysel života, jediný možný cieľ života a jedinú možnú morálku. Usilujeme sa o rozvinutie nových modelov národného života a v nádeji sme ochutnali iný spoločenský systém a nové vládne systémy.


Čítať ďalej...
 
Buďte svätí, lebo ja som svätý  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   

ale podľa toho Svätého, ktorý vás povolal, aj sami buďte svätí, v každom obcovaní. Pretože je napísané: Buďte svätí, lebo ja som svätý!.
1. Petrov 1:15-16

Na viacerých miestach je Boží ľud ako v Starej tak aj v Novej zmluve nazvaný: svätý, svätí. Pavlove listy často začínajú týmto oslovením. Píše sa v nich svätým. Ako o mnohých pojmoch, tak aj o svätosti sa veľmi často, a to nielen v sekulárnom svete, ale aj v samotnej cirkvi, uvažuje prevažne z ľudského hľadiska.

Čítať ďalej...
 
Odpúšťajme  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   

Láska vždy odpúšťa. Ježiš nám to dokonale ukázal na kríži: "A Ježiš hovoril: Otče, odpusť im, lebo nevedia, čo robia!"

Lukáš 23:24


Potrebujeme odpustenie. Kde by sme boli bez odpúšťajúceho Boha?

Čítať ďalej...
 
<< Začiatok < Predchádzajúce 1 2 Ďalší > Koniec >>

Strana 2 z 2